11 Πρωτότυπες χρήσεις για Καλαμάκια

11 Πρωτότυπες χρήσεις για Καλαμάκια

Καθημερινά χρησιμοποιούμε τα καλαμάκια στον καφέ, τα αναψυκτικά και τους χυμούς αλλά πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να κάνετε με τα καλαμάκια πολλά περισσότερα από το συνηθισμένο; Δείτε παρακάτω 11 ασυνήθιστες χρήσεις οι οποίες θα σας καταπλήξουν.

1) Ζωγραφική

Με καλαμάκια και νερομπογιές δημιουργήστε ένα μοναδικό έργο τέχνης. Βάλτε λίγο χρώμα στο καλαμάκι ή πάνω στο καμβά και φυσήξτε απαλά.

Αφήστε να στεγνώσει το ένα χρώμα και στη συνέχεια βάλτε ένα άλλο χρώμα πάνω ώστε να δώσει βάθος στο έργο σας.

2) Στηρίγματα λουλουδιών

Στηρίξτε το αδύναμο μίσχο των λουλουδιών με παχιά καλαμάκια μεγαλύτερα σε διάμετρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλαμάκια ως προέκταση για να δώσετε μήκος στα λουλούδια σας σε ένα ψηλό βάζο.

3) Οργάνωση καλωδίων

Στην ψηφιακή εποχή η οργάνωση των καλωδίων είναι κρίσιμη γιατί μπορείτε να αποσυνδέστε κατά λάθος της συσκευή που χρησιμοποιείτε. Κόψτε ένα καλαμάκι κατά μήκος και στη συνέχεια σε μικρά τμήματα. Τυλίξτε τα γύρω από τα καλώδια και γράψτε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο ετικέτες.

4) Για το ποδήλατο 

Στολίστε πολύχρωμα τις ακτίνες του ποδήλατου και βολτάρετε στη γειτονιά. Κόψτε τα καλαμάκια κατά μήκος και στη συνέχεια σε τμήματα. Περάστε τα από τις ακτίνες εναλλάσσοντας τα χρώματα.

5) Πιο φρέσκα τρόφιμα

Η τοποθέτηση τροφίμων σε μια πλαστική σακούλα είναι ένας καλός τρόπος για να τα κρατήσετε τα φρέσκα, αλλά μπορείτε να τα κρατήσετε ακόμα πιο φρέσκα αν αφαιρέσετε τον αέρα της σακούλας. Απλά, ρουφήξτε με τον καλαμάκι όσο αέρα μπορείτε και σφραγίστε αμέσως τη σακούλα.

6) Οργάνωση κολιέ

Με καλαμάκια διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών μπορείτε να οργανώσετε τα κολιέ σας. Απλά περάστε μέσα από αυτά.

7) Φλάουτο

Δαγκώστε την άκρη από το καλαμάκι για να ισιώσει και στη συνέχεια κόψτε το πεπλατυσμένο άκρο σε ένα σημείο. Ανοίξτε προσεκτικά μικρές οπές κατά μήκος του καλαμακιού. Για να παίξετε, τοποθετήστε το κομμένο άκρο στο στόμα σας και πιέστε απαλά με τα χείλη σας, στη συνέχεια να φυσήξτε μέσα από το καλαμάκι. Απλά θυμηθείτε να μην κόψετε περισσότερες τρύπες τόνο από τα δάχτυλα που θα παίξετε.


Δείτε το παρακάτω βίντεο για να παίξετε και το δικό σας φλάουτο:

8) Καλαμάκι σιφόνι για επιστήμονες!!!

Ενώστε δύο καλαμάκια μαζί για να κάνετε ένα διασκεδαστικό επιστημονικό πείραμα που δείχνει τη χρήση ενός σιφονιού. Βάλτε το ένα καλαμάκι μέσα στο άλλο και ανοίξτε σε σχήμα U για να σφραγίσουν.

Βάλτε ένα γεμάτο ποτήρι νερό κοντά σε ένα νεροχύτη, τοποθετήστε το σιφόνι στο ποτήρι, ρουφήξτε λίγο, βάλτε το άκρο του σιφωνίου μέσα στο νεροχύτη κάτω από το επίπεδο του ποτηριού και αφήστε τα υπόλοιπα στην επιστήμη!

9) Ατομικά φακελάκια για σκόνες

Τα καλαμάκια μπορούν να γίνουν ιδανικά δοχεία για την αποθήκευση ατομικών μερίδων κάθε είδους σκόνης, όπως η ζάχαρη, αθλητικά ποτά, ή το αλάτι και το πιπέρι. Φτιάξτε τα δικά σας με αντικολλητικό χαρτί και σίδερο.

Κόψτε τα καλαμάκια στο επιθυμητό μήκος, αλλά τουλάχιστον 5 εκατοστά ώστε να μπορείτε με ασφάλεια να δουλέψετε με το καλαμάκι και το σίδερο. Διπλώστε το αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε το άκρο από το καλαμάκι μέσα στη τσάκιση.

Με το σίδερο περάστε  πάνω από το χαρτί  για να λιώσει και να  σφραγίσει η άκρη.

Γεμίστε με τη σκόνη σας και σφραγίστε το άλλο άκρο.

10) Επέκταση χωνιού

Πολλές φορές σας έχει συμβεί το χωνί να μην χωράει σε στενά μπουκάλια. Μπορείτε να συνδέστε ένα καλαμάκι στο χωνί και έτσι να επεκτείνετε το μήκος της χοάνης.

11) Οδοντογλυφίδα

Δαγκώστε το καλαμάκι δημιουργώντας μια αιχμηρή άκρη. Στη συνέχεια, απαλά (και κρυφά) χρησιμοποιήσετε ως μια οδοντογλυφίδα για να βγάλατε ότι έχει κολλήσει ανάμεσα στα δόντια σας. Ως μπόνους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το  καλαμάκι για να απολαύσετε το ποτό σας και να ξεπλύνετε το στόμα σας.

ΠΗΓΗ: toftiaxa.gr

Σχετικά Άρθρα

8 Μαρτίου 2017
Λεπτό πλαστικό σωληνάκι για την πόση χυμών, αναψυκτικών, ποτών και ροφημάτων. Λειτουργεί με τη διαφορά πίεσης που δημιουργείται στη στοματική κοιλότητα και την ατμόσφαιρα. Η ιστορία του χάνεται στα βάθη...
8 Μαρτίου 2017
Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς Υπάρχουν συνήθειες της καθημερινότητάς μας που δεν γνωρίζουμε πότε καθιερώθηκαν. Όπως είναι το «καλαμάκι» με το οποίο απολαμβάνουμε το αναψυκτικό ή τον καφέ μας. Κάποτε...